Támogatás
 
 
 

 
Egyedülálló jellemzők
 
 

Támogatás


A StatSoft termékek felhasználói számos csatornán juthatnak információhoz a termék megvásárlása után a telepítésnél vagy a használat során felmerülő kérdések kapcsán.


Hogyan kaphat választ kérdéseire?


Személyre szóló tanácsadás

A StatSoft díjmentes támogatást biztosít a legutolsó verziót használó vevőinek. A kedvezményes akadémiai licencek felhasználói (külön szerződés nélkül) a vásárlást követő három hónapban élhetnek ezzel a lehetőséggel.
Információ kérhető a szoftver használatának módjáról, korlátjairól, a hardver és szoftver követelményekről, kompatibilitási és működési problémákról.
A díjmentes tanácsadás nem terjed ki a használattal kapcsolatos oktatásra, makró írásra, kapcsolódó programok használatára, konkrét adatok elemzésére, konzultációra, elméleti kérdésekre, vagy a vállalati termékek integrációjával, testre szabásával, egyedi telepítéssel és beállítással kapcsolatos kérdésekre.

A díjmentes tanácsadás kereteit meghaladó támogatásért vagy más szolgáltatások igénye esetén is vegye fel a kapcsolatot a regionális StatSoft képviselettel.


A tanácsadás igénybevétele

A tanácsadást Magyarországon a StatSoft Hungary biztosítja. Elérhetőségünk ...

A felmerült kérdések mielőbbi megválaszolása érdekében szükség lehet a következő adatokra:

  • a használt termék sorszáma (a Serial Number, S/N jelöléssel megtalálható a csomagoláson, vagy megjeleníthető a Help menü About parancsával),

  • a számítógép néhány adata (processzortípus, memória és szabad lemezterület nagysága),

  • az operációs rendszer típusa.


Help: Beépített elektronikus dokumentáció, bemutató animációk

A StatSoft termékek saját helyzetérzékeny súgója (Help) a Help menüből, az egyes dialógusok Help, ? gombjaira kattintva vagy az F1 gomb leütésével hívható elő. A több kötetnyi dokumentációban a válasz keresését strukturált témajegyzék, tárgymutató és keresőrendszer segíti.

Közvetlenül a Statistica program Help menüjéből elindíthatók a fontos alapműveleteket, gyakori feladatok lépésenkénti megoldását bemutató (How to...) és a termékismertető animációk.

Ezek az anyagok a termék CD Multimedia könyvtárából is elindíthatók, vagy honlapunkról is elérhetők.


Kemény S., Deák A., Komka K., Vágó E.: Hogyan használjuk a Statistica programot?

Az új könyvvel a szerzők célja változatlan: Megkönnyíteni a Statistica program használatának elsajátítását. A korábbi, Statisztikai elemzés a Statistica programmal címmel megjelent könyv új kiadása nagyobb terjedelemben, több témakörrel foglalkozik, így több példával és ábrával ad hasznos segítséget a kezdő és a haladó felhasználóknak. További részletek...


Statisztikai kézikönyv és tanácsadó

A honlapunkról elérhető angol nyelvű, online könyv a StatSoft kutatóinak a statisztika számtalan alkalmazási területén szerzett oktatói tapasztalataira épül. Az alapfogalmaktól a részletek felé haladva kezdőknek és haladóknak egyaránt segít az eljárások, fogalmak megértésében és alkalmazásában. 
A saját keresővel keresővel rendelkező enciklopédia egyik fejezete (Statistical Advisor) a statisztikai feladat természetének megfelelő analitikai eljárások kiválasztásában segít. Hasznos lehet a statisztikai fogalmakat magyarázó szószedet (Statistical Glossary) is.


StatSoft felhasználói fórum, StatSoft Blog, Twitter, Facebook, Analytic Bridge ...

Regisztráció után a bárki szabadon kérdezhet, válaszolhat a StatSoft termékekkel kapcsolatban a

Új kérdés írása előtt érdemes a kulcsszavakat beírni a fórum keresőjébe: lehet, hogy a témáról indult már párbeszéd, amelyben a keresett válasz is megtalálható.

A StatSofttal kapcsolatos napi újdonságok, gondolatok, apróbb ötletek, közlemények elolvashatók

Megtalálja a StatSoft híreit a közkedvelt fórumokon is:

A StatSoft híreivel, hozzászólásaival aktív résztvevője a szakmai

fórumnak is, amely számos témában élénk szakmai dialógusok színhelye.

 

© Copyright 2017 StatSoft Hungary